Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci

ERASMUS+ 2019-2021
Take care! Sustainable children - sustainable Earth


Proiecte Erasmus+ pe Facebook


Brosura "Go Green in Schools"ANUNȚ DE SELECȚIE ELEVI PARTICIPANTI

la mobilitatea transnațională din perioada 04-08 Mai 2020, din Grecia, desfășurată în cadrul proiectului ERASMUS + .

Calendar si anexe necesare la dosar

SUMAR ACTIVITATI

Proiectul a fost demarat pe data de 1 septembrie 2019, coordonat de Finlanda. Elevii si cadrele didactice au participat in data de 20.09.2019 la prima videoconferinta in cadrul careia elevii s-au prezentat, au spus poezii depre mediu si protejarea pamantului, au prezentat postere si desene realizate de ei.

In perioada 23 - 27 septembrie 2019, 3 cadre didactice au participat la Mobilitatea LTT din Orivesi, Finlanda. Profesorii implicati au participat de sesiuni de formare pe tema Green Label, vizite in Centre de reciclare si reutilizare a produselor, au participat la cursuri de formare pe tema Jocurilor in natura si rolul acestora in dezvoltarea competentelor elevilor din invatamantul primar.

Personalul școlii a participat in data de 10.10.2016 - Erasmus Days - la lansarea proiectului care a avut loc in CDI-ul școlii- Sala Erasmus. Un Comunicat de presa a fost publicat odata cu lansarea proiectului in scoala .

A fost realizat un video in care clasele si scoala au fost prezentate de catre elevii din invatamantul primar. Proiectul a fost initiat pe platforma etwinning, cadrele didactice au participat la un workshop pentru utilizarea platformei Elevii si profesorii au realizat desene pe tema protejarii planetei, a avut loc expozitia si alegerea celor 3 logo castigatoare, apoi a avut loc votul international

Elevii clasei Pregatitoare B alaturi de cadrul didactic si parinti au realizat mascota proiectului.

Elevii insotiti de profesori si parinti au desfasurat activitati afara, in parcuri, in padure, pentru a descoperi varietatea vegetatiei si faunei, au facut jocuri, au creat tablouri folosindu-se de materiale din natura, toate dupa modelul activitatilor desfasurate in Mobilitatea din Finalanda.

Incepand din luna noiembrie elevii au descoperit ce inseamna o alimentatie sanatoasa, care sunt alimentele care se produc in zona locala prin vizite, care sunt fermele din jurul orasului si care sunt produsele care apar pe piata, dar si desfasurand activitati informative la clasa.

Elevii alaturi de profesori si parinti au reciclat materiale acasa si la scoala si au realizat din ele felicitari de Craciun, decoratiuni de brad, cartierul Eco, costume din materiale reciclabile, jocuri din materiale refolosite, reconditionari si reutilizari ale hainelor.


Elevii au participat la sesiuni de informare cu materiale puse la dispozitia profesorilor de Asociatia Scoala Reciclarii

Activitatile proiectului se desfasoara in stransa colaborare cu partenerii din proiect, in data de 22 ianuarie a avut o videoconferinta Skype, clasa a II- a A cu o clasa din Finlanda pe tema Alimentatia sanatoasa - Retete sanatoase si Alimentatia cu consum corect de zahar.


ANUNȚ DE SELECȚIE ELEVI PARTICIPANTI

la mobilitatea transnațională din perioada 17-21 februarie 2020, din Cipru, desfășurată în cadrul proiectului ERASMUS + .
 Sus