Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci

ERASMUS+ 2019-2021
Soft Skills for a better life


Proiecte Erasmus+ pe Facebook


Brosura "The Story Stem"SUMAR ACTIVITATI

Personalul școlii a participat in data de 10.10.2019 - Erasmus Days - la lansarea proiectului care a avut loc in CDI-ul școlii- Sala Erasmus. Un Comunicat de presa a fost publicat odata cu lansarea proiectului in scoala .

A fost realizat un video in care clasele si scoala a fost prezentata de catre elevii din invatamantul primar.

Proiectul a fost initiat pe platforma etwinning cadrele didactice au participat la un workshop pentru utilizarea platformei

Elevii au realizat in luna octombrie desene pe tema emotiilor, a inteligentei emoționale si o expozitie a fost facuta in scoala cu aceste desene. Alegerea logo-ului a avut doua etape, una nationala si una internationala si a fost desemnat logo castigator.

Elevii au participat la o videoconferinta in care au cantat impreuna ca partenerii de proiect acelasi cantec si au dansat in acelasi timp dansul prieteniei. In cadrul videoconferintei a fost ales si logo proiectului

Elevii clasei a III- a B alaturi de cadrul didactic si parinti au realizat mascota proiectului dupa un desen al elevilor din Scoala Italiana din Madrid.

In perioada 2-5 decembrie 2019 in scoala a avut loc LTT cu tema "STEM in Primary school" Cei 11 profesori din tarile partenere si cei 12 profesori din invatamantul primar din scoala au participat la cursul de formare Abordarea STEM in invatamantul primar sustinut de Andreea Petcu, Asociatia Learning by teaching, Bucuresti.


Ambasadorul etwinning Paola Arduini a sustinut un Workshop formare pentru utilizarea spațiului eTwinning. In cadrul mobilitatii au fost sustinute 2 lectii STEM pentru proifesorii parteneri de catre Mititelu Valerica si Lefter Adriana, dar si invitatii au sustinut o activitate cu elevii clasei a III- a B, prof Bira Ilinca

Profesorii parteneri au participat la Cercul Metodic al responsabililor pentru Proiecte Europene, in data de 4 decembrie 2019, unde au prezentat aspecte ale impactului Proiectelor Erasmus asupra elevilor si a scolii si au diseminat informatii despre activitatile proiectului detrulate sau planificate. In cadrul evenimentului au fost distribuite invitatilor material cu insemnele proiectului, logo, nume, numar de referinta.

In luna decembrie elevii din clasele a III- a au creat coduri care au fost descifrate de catre elevii din tarile partenere cu tematica de iarna.


Prima mobilitate de predare- invatare- formare din cadrul proiectul Erasmus + KA229 Soft skills for a better life, a inceput astazi 2.12.2019 in Scoala Gimnaziala Elena Doamna. 11 profesori din Italia, Croatia, Ungaria si Scoala italiana din Madrid au participat astazi la doua activitati STEM sustinute de profesori din scoala si un curs de formare atractiv, interactiv " Exploram cu STIMescu" sustinut de Andreia Petcu Asociatia Learning by Teaching in parteneriat cu Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa si Muzeul Hartilor si Cartii vechi. O zi plina de STEM& STEAM. #aventuraSTEM continua cu proiectul #softskillsforabetterlife Sus