Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci

Proiecte si activitati


Start ONG - „Săptămâna Sănătății Mintale”

Pagina de Facebook a Scolii Gimnaziale "Elena Doamna" Tecuci

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow #elenadoamnatecuci


Proiectul „Săptămâna Sănătății Mintale” este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Act for Tomorrow.

Pentru buna derulare a activităților din proiectul „Săptămâna Sănătății Mintale” au fost achiziionate următoarele materiale didactice: culori tempera, pastă modelatoare, marionete, folie autocolantă neagră, jocuri de dezvoltare personală și pentru exprimarea emoțiilor, roata acțiunilor, jocuri de atenție și de memorie, precum și role de hârtie plotter.

Elevii Școlii Gimnaziale „Elena Doamna” Tecuci au folosit aceste materiale în cadrul activităților din cadrul proiectului, dar ele vor fi utile și în viitoarele activități derulate în cabinetul de asistență psihopedagogică al școlii.


ACTIVITATE DIN CADRUL PROIECTULUI

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow #elenadoamnatecuci

Cu toții cunoaștem beneficiile mișcării și mai ales beneficiile practicării sportului în general. Sportul este un instrument de socializare si de dezvoltare a valorilor educative: disciplina, rabdare si concentrare; dar și a unor trăsături de caracter, îi ajuta pe copii sa fie mai sociabili, sa lucreze ușor împreună cu ceilalți si sa inteleaga ce inseamna corectitudinea. Pe langa beneficiile sociale, sportul este o metoda de a te distra și a învăța să gestionezi emoțiile, dar și să dobândești deprinderi de autocontrol

Elevii clasei a VIII a, împreună cu profesorii școlii, au participat la un meci amical de handbal. Activitatea face parte din proiectul „Săptămâna Sănătății Mintale”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Act for Tomorrow.

A fost o experienta unica atat pentru profesori, cât și pentru elevi. Astăzi am intrat în universul lor, i-am simțit alături și aproape. Iar noi ne-am bucurat de energia și vitalitatea lor. Pentru o zi am fost copii!ACTIVITATE DIN CADRUL PROIECTULUI

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow #elenadoamnatecuci

Ziua Internațională a Sănătății Mintale a fost momentul de conștientizare pentru elevi, părinți, cadrele didactice și comunitatea locală. „Mintea este cel mai profund sentiment al nostru de a fi în viață” (D. Siegel)

Mintea se află la baza capacității noastre de a face alegeri și de a genera schimbări. Orice mică transformare este recomandat să înceapă în mintea noastră, apoi în mediul înconjurător.

În cadrul Conferinței „Ziua Sănătății Mintale” care a avut loc în data de 10.10.2023 au fost prezentate o varietate de informații și exemple de bună practică în domeniul consilierii școlare, dar și exemple de activități care contribuie la starea de bine și sănătatea mintală. Activitatea face parte din Proiectul Săptămâna Sănătății Mintale- – proiect aprobat și finanțat de Start ONG, Kaufland România și Act for Tomorow. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Colaboratorii care au susținut intervențiile în cadrul conferinței au punctat: Pericolul social-media ; Familia și siguranța emoțională ; Beneficiile psihodramei ; Teama de frică ; Rolul lecturii în formarea personalității ; Mecanisme de autoreglare la copii și adolescenți ; Beneficiile sportului și ale mișcării ; Formarea abilităților de viață prin activități de cercetășie ; Școala și starea de bine în clasă

Conferința s-a adresat elevilor, părinților și cadrelor didactice din comunitatea școlară dar și din cea locală. Mulțumim partenerilor care ne-au sprijinit în cadrul acestui eveniment: ISJ Galați, CJRAE Galați, Casa de Cultură Tecuci.


Start ONG - "Eco(și)STEM"

Pagina de Facebook a Scolii Gimnaziale "Elena Doamna" Tecuci

Elevii clasei a III- a A folosind materialele achiziționate din finanțarea oferită prin programul Start ONG lansat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow au urmărit, folosind lupele mari, comportamentul insectelor în mediul lor natural, prin iarba, pe scoarța copacilor. A fost fascinant să le descopere agilitatea și viteza cu care se deplasează sau se ascund, cum se camuflează sau cum se hrănesc. Folosind apoi paharul cu lupă dublă au analizat cu atenție alcătuirea corpului, detaliile ochilor, picioarele, aripile, realizând apoi insectele și ciclul de viață al acestora pe fișa de investigare folosind materiale din natură sau alte obiecte. Elevii au urmărit apoi ce mănâncă insectele, cum își cară acestea hrana, ce preferă dulce sau sărat? Pentru ca prezența noastră poate le-a creat un factor de stres, le-am adus puțină relaxare prin crearea unor hoteluri pentru insecte și amplasarea acestora în curtea școlii.
Am continuat explorarea STEM prin construirea și programarea micilor roboței Lego WeDo și Ozobot . împărțindu-și sarcinile, fetele și băieții deopotrivă descoperă și colaborează în construirea și programarea acestora cu blocuri sau folosindu-se de codul culorilor după cum puteti vedea in in urmatoarele filmulete:

https://youtu.be/QwMNcZOaNBI

https://youtu.be/EEj0BkgpJkc

https://youtu.be/Fg9i5l64K2A

Ce este STEM? într-o lume condusă de tehnologie, STEM reprezintă argumentul cheie al unei educații care privește înainte, spre viitor, fiind orientată spre sporirea capacității individului de a reacționa și a deține controlul. STEM își propune în primul rând, promovarea și utilizarea unor metode de predare bazate pe explorare, investigare și anchetă, pentru a implica elevii dar și prezentarea și promovarea de modele de cariere în domeniu, în așa fel încât elevii să regăsească un exemplu demn de urmat.#clasaecosiSTEM #aventuraSTEM #EDschool #startONG #actfortomorrow #scoalaSMART #cultivămvalori

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow #elenadoamnatecuci


O noua activitate in Clasa eco(si)STEM!

Pagina de Facebook a Scolii Gimnaziale "Elena Doamna" Tecuci

In cadrul lecției de științe ale naturii, cu tema Circuite electrice simple, desfășurată în data de 19 .05.2021, în clasa eco(si)STEM , elevii din clasa a IV-a A , coordonați de prof.înv.primar Mititelu Valerica au învățat despre cum se realizează un circuit electric, folosind baterii ca surse de curent, becuri ca și consumatori, fire de legătură, întrerupătoare. Au montat și au observat funcționarea circuitelor , s-au bucurat cand au reușit. Pentru că activitățile STEM fac parte din activitățile unei clase/ școli moderne, au aplicat ceea ce au învățat . Copiii au încercat să realizeze mini lămpi cu pahare de plastic și un simpatic dragon. Felicitări , copii!

Activitatea realizată susține educația pentru STEM prin modul în care a asigurat suportul pentru formarea competenţelor specifice proiectate, stimuland elevii să comunice într-un limbaj ştiinţific argumentat, să propună idei şi soluţii de rezolvare a problemelor, să investigheze şi să acţioneze autonom şi creativ în diferite situaţii.

Materialele au fost achizitionate din finantarea oferită prin programul Start ONG, lansat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Video activitate circuite electrice

#clasaecosiSTEM #aventuraSTEM #EDschool #startONG #actfortomorrow #scoalaSMART #cultivămvalori #haicustareadebine


Start proiect Clasa eco(si)STEM!

Pagina de Facebook a Scolii Gimnaziale "Elena Doamna" Tecuci

Lecția de chimie cu tema "Tipuri de reacții chimice" s-a desfășurat în data de 11.05.2021, în clasa eco(si)STEM. Elevii clasei a VIII-a, coordonați de prof. Marilena Tivdă, au descoperit proprietățile chimice ale substanţelor în funcţie de compoziţia - structura - tipul legăturii chimice dar şi influenţa lor asupra omului şi mediului.

Activitatea realizată susține educația pentru STEM prin modul în care a asigurat suportul pentru formarea competenţelor specifice proiectate, stimuland elevii să comunice într-un limbaj ştiinţific argumentat, să propună idei şi soluţii de rezolvare a problemelor, să investigheze experimental comportarea substanţelor chimice şi să acţioneze autonom şi creativ în diferite situaţii de viaţă.
Integrand tehnologia informatică la ora de chimie prin utilizarea aplicației Mentimeter, elevii au descris activitatea desfășurată. Materialele au fost achizitionate din finantarea oferită prin programul Start ONG, lansat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

#clasaecosiSTEM #aventuraSTEM #EDschool #startONG #actfortomorrow #scoalaSMART #cultivămvalori #haicustareadebine


Revista Scolii Gimnaziale ,,Elena Doamna" Tecuci - ARIPI 2000+


Start ONG - "O SCOALA PENTRU FIECARE"

Proiectul ,,O Scoala pentru fiecare" este un proiect care a venit in sprijinul elevilor care nu au avut posibilitatea sa se conecteze la cursurile on-line si care au participat la activitati de recuperare in vacanta de vara și la inceputul anului școlar 2020-2021. Cadrele didactice din invatamantul primar au coordonat activitatile la nivel de clase cu elevii care au fost vizati de acest program asigurandu-le elevilor un acces echitabil la educatie.

Scoala Gimnaziala ,,Elena Doamna" a beneficiat de o sponsorizare de 4250 lei in luna iunie 2020 din care au fost achizitionate 10 tablete, fiind primul proiect desfasurat prin Start ONG in școala noastră. Ne dorim și pe viitor să aplicăm pentru a dota școala cu alte dispozitive și materiale necesare defășurării altului didactic, mai ales in aceasta perioada de cursuri online.

Start ONG este un program lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale, de inițiativă.

#startong #kauflandromania #finantari #elenadoamnatecuci #oscoalapentrufiecare

Link Facebook - proiect Start ONG
Workshop de artă - Fiecare este un artist!

Creierul uman a fost structurat de natură în special centru activitățile creative. Toate activitățile noastre zilnice sunt rezultatul creației noastre de la ce gândim la pe unde alegem să traversăm strada. Desenul trezește în noi conștiința, că suntem creatorii propriei realități că suntem creația lui Dumnezeu, că suntem unici și extraordinari.

V- ați întrebat vreodată de ce toți copiii au plăcerea de a desena? Copiii nu au prea multe convingeri, ei desenează deoarece așa simt. Au nevoie să experimenteze lumea prin desen și culoare. Să- i lăsăm să trăiască această experiență așa cum vor. Nu există om care să nu se poată exprima prin desen.

Dumnezeu nu ne- a făcut creatori fără a ne da această abilitate. Ce este desenul? un limbaj. Ce folosim pentru a desena? Folosim tot felul de linii, forme și culori. Este cineva care nu poate trasa o linie sau nu poate întinde o culoare pe pânză? La desen dobândim ÎNCREDEREA în noi, mai presus de orice și asta este o resursă pe care o folosim în toate situațiile pe care le trăim. O copilărie împlinită este baza unui adult de succes.

Sunt Bizău Oana și nu uitați:

FIECARE ESTE UN ARTIST!Școala Gimnazială ,,Elena Doamna" Tecuci , vă invită să participați la proiectul educațional ,,Marea Unire, pagină sublimă a istoriei romanești,, ce se desfășoară in perioada 05 noiembrie- 20 decembrie 2018, avand ca parteneri : Casa Corpului Didactic Galați, Casa de Cultură Tecuci, Muzeul de Istorie ,,Teodor Cincu" , Biblioteca Municipală ,,Ștefan Petică,, Tecuci. Vă așteptăm cu drag!

Acordul de parteneriat il puteti descarca de aici.

Alte documente pentru descarcare : regulament, formulare inscriere, proiectActivitate de acordare a primului ajutor - 10 martie 2018

In data de 10 martie 2018, la Scoala Gimnaziala ,,Elena Doamna" Tecuci a avut loc o actiune de acordare a primului ajutor cu invitati de la Organizatia Caravana Medicilor din Iasi. La activitate au participat clasele a VI-a si a VII-a din cadrul scolii.
Ziua Portilor Deschise - 27 februarie 2018

În data de 27 februarie 2018,cu prilejul Zilei Porţilor deschise, Şcoala Gimnazială ,,Elena Doamna,, a primit vizita copiilor de la Grădiniţele 14 şi 17 din municipiul Tecuci.

Prichindeii au sfidat gerul şi curajoşi au pornit într-o mică excursie cu microbuzul şcolar însoţiţi de distinse cadre didactice şi părinţi. Gazde primitoare le-au oferit copiilor în afară de zâmbete şi căldură sufletească un ceai cald şi prăjiturele.
Elevii claselor a IV-a A,B,C,D din şcoala noastră i-au ajutat să confecţioneze mici tablouri de primăvară, le-au oferit mărţişoare şi inimioare confecţionate cu drag, special pentru ei.
I-au surprins cu experimente hazlii ( vulcanul, porumbul săltăreţ, baloane de săpun) şi le-au urat bun venit în minunata noastră şcoală pe ritmuri muzicale, în acorduri de chitară. Au intrat şi în lumea fascinantă a bibliotecii unde au fost impresionaţi de numărul mare de cărţi şi au purtat discuţii despre personajele preferate din poveşti.
Am petrecut împreună clipe frumoase şi sperăm într-o colaborare fructuoasă.
,,TÂRG DE MĂRȚIȘOARE 2018" organizat de Biblioteca Municipala Tecuci

PROIECTUL INTERNATIONAL

SAPTAMANA EUROPEANA A MOBILITATII 2017 - PROIECTUL NOSTRU: Mobilitate inteligenta in scoala noastra pentru orasul nostru Multumim tuturor participantilor la activitatea noastra de azi ,,Parada mijloacelor de transport partajate" !!!


PROIECTUL INTERNATIONAL

For Smart Mobility- Smart mobility in our school for our city, 18 September 2017 - 22 September 2017

Website : For Smart Mobility - Smart mobility in our school for our city

Aveţi disponibile detaliile proiectului aici.


Scoala Gimnazială ,,ELENA DOAMNA" - TECUCI - gazda Ediţiei a II-a a Turneului de fotbal ,,In memoriam Grigore Gică"

De la primele ore ale dimineţii, curtea şcolii şi terenurile de sport s-au umplut de larmă şi culoare. Echipaţi şi dornici de întrecere, copiii, coordonaţi de profesorii lor au început turneul , respectându-se cu stricteţe regulamentele ( tragere la sorţi, formarea echipelor pe categorii de vârstă, durata meciurilor)

Veseli sau uşor dezamăgiţi de rezultate , au trecut rând pe rând fiecare etapă a întrecerii, astfel că la sfârşit, când s-a încheiat competiţia,

Locul I a fost ocupat de echipa de fotbal a Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din com Blânzî, prof. Dan Cojocaru ( câştigătoare şi a primei ediţii, semn că activitatea sportivă ocupă aici un loc important în preferinţele elevilor),

Locul II - echipa de fotbal a Şcolii Gimnaziale ,,Anghel Rugină", prof. Ţucaş Cornel şi prof. Daraban Vasile,

Locul III - echipa de fotbal a Şcolii Gimnaziale ,, Iorgu Iordan", prof. Taciu Doina şi prof. Tivdă Sorin.

Elevii de 9-10 ani au participat la un turneu de handbal care s-a desfăşurat în paralel la Şcoala Sportivă. La sfârşitul întrecerii , Locul I la handbal a fost ocupat de elevii Şcolii Gimnaziale ,, George Tutoveanu" din mun. Bârlad, jud. Vaslui, prof. Barbu Mădălin , pe Locul II s-au clasat elevii Şcolii Gimnaziale ,,Elena Doamna" Tecuci, prof. Stan Cătălin şi Voinea Mihaela Doina, iar pe locul III, elevii de la Şcoala Sportivă Tecuci, prof. Mănăilă Ovidiu.

Festivitatea de premiere a încununat munca şi efortul elevilor, toţi primind fie diplome de participare, fie medalii sau trofee.

Sursa: ProTecuci.ro


Sărbătorile Pascale sunt aşteptate cu bucurie şi speranţă în suflet şi de elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială ,,Elena Doamna".

Astfel, elevii clasei a VII-a B, coordonaţi de prof. de desen Bizău Oana au încercat să aducă prin culoare, linie şi formă bucurie şi încredere, lumină şi pace în sufletele tuturor. Îi felicităm pentru talent, iniţiativă şi reuşită în organizarea expoziţiei.

Adresăm tuturor elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială ,,Elena Doamna" şi nu numai, cele mai bune şi sincere gânduri, urări de sănătate şi bucurii.
HRISTOS A ÎNVIAT !!!

Echipa managerială


Activitate din Programul activitatilor educative extrascolare, la nivel de scoala :,, Pasarile ne povestesc,, clasele primare, responsabil, Cocolici Anisoara. Activitate desfasurata in CDI.

Simpozion ,,Scoala moderna si rolul ei in societate" - editia a IV-a - 2017

Acord de parteneriat in cadrul simpozionului 2017 - Editia a IV-a

Formular de inscriere in cadrul simpozionului "Scoala moderna si rolul ei in societate" , editia a IV-a, 2017

Regulament de inscriere si participare


Proiect "Let's do it, Romania!" - curatenie in toata tara, intr-o singura zi


PRO LECTURA - 2016

Acord de parteneriat in cadrul proiectului educational - PRO LECTURA 2016 - Editia V

Fise de inscriere concurs in cadrul proiectului PRO LECTURA

Regulament de organizare a concursului de creatie plastica si creatie literara, din cadrul proiectului PRO LECTURA 2016 - Editia V