Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci

Viziune


Scoala Gimnaziala "Elena Doamna" Tecuci va crea premisele unei educatii performante, spre indeplinirea dezideratului educatiei tinerilor prin dezvoltare intelectuala si crestere spirituala, lastandarde europene, intr-un sistem descentralizat.

Scoala noastra isi propune sa-si pregatesca elevii pentru viata reala, intr-un mediu de promovare a valorilor si practicilor democratice, in care sa domneasca un climat propice invatarii, orientarii elevului spre implinire in viata privata si publica, prin exersarea calitatii de cetatean, capabil sa participe activ la activitatea productiva, la viata de familie si la toate nivelurile vietii in comunitate (de la nivel local pana la cel european), astfel incat acestia sa aiba cat mai multe sanse pentru o viata mai buna, astfel incat fiecare elev sa-si gaseasca locul si calea conform cu dorintelor, aspiratiilor si intereselor sale.

Misiunea scolii


Societatea noastra are nevoie, acum poate mai mult decat oricand, de o schimbare profunda in plan moral, profesional si organizatoric. Scoala noastra va crea mediul necesar promovarii unor valori morale esentiale: corectitudinea, altruismul, increderea si credinta.

Pentru a deveni o institutie de invatamant capabila sa ofere performanta va promova actul didactic de calitate, formarea continua a cadrelor didactice, educarea tinerilor in spiritul moralei crestine, asumarea responsabilitatilor in toate actiunile intreprinse, implicarea parintilor in actiunile scolii, modernizarea bazei materiale si implicarea in activitati care sa exprime interesele comunitatii.

Absolventii scolii noastre trebuie sa devina tinerii responsabili ai comunitatii de maine.